03/10/2023
ISRAELMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Armata israeliană: Iranienii ocupă poziții în Marea Roșie

Armata israeliană (Țahal) a avertizat astăzi, duminică, în legătură cu spectrul deteriorării situației securității maritime, deoarece Iranul ar fi stabilit poziții strategice în Marea Roșie.

Potrivit Țahal, navele civile iraniene au fost transformate pentru activități militare în zonă și transportă rachete sol-sol și drone. Ca urmare, Israelul intenționează să își consolideze angajamentul în zonă, concentrându-se pe operațiuni navale împotriva Iranului și Yemenului.
În plus, organizația teroristă Hezbollah a obținut în ultimii ani nave submarine telecomandate, avioane fără pilot, rachete de precizie și chiar zeci de rachete de coastă care amenință navele militare, platformele și instalațiile sensibile și strategice de pe coasta Israelului.
Potrivit Țahal, Iranul a transferat Hezbollahului racheta „Khalij Fars”, o rachetă balistică cu o singură treaptă împotriva țintelor navale cu o rază de acțiune de aproximativ 400 km și care ar putea ajunge în curând până la 700 km. Aceasta are un focos de luptă de 650 kg, precum și un sistem de orientare care îi permite să atingă ținta cu o marjă de eroare de opt metri și jumătate.
Armata israeliană consideră că iranienii au luat decizia de a influența dincolo de Golful Persic, plasând astfel navele spre Marea Roșie pentru a amenința atât interesele Israelului, cât și rutele comerciale maritime care afectează întreaga lume.
În special, Israelul este convins că Teheranul încearcă să introducă ilegal arme din Marea Roșie în organizațiile teroriste.
În 2022, marina israeliană a efectuat aproximativ 50 de operațiuni în largul Fâșiei Gaza, în Marea Roșie, dar și în largul Libanului și al Siriei.
Pentru a contracara orice escaladare a violenței pe mare, Israelul a plasat 12 nave de război în diferite puncte strategice. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: