ISRAELMAGAZIN

Israel / Yom Hazikaron: La ora 20,00, o sirenă va suna pentru a deschide evenimentele comemorative din întreaga țară

Yom Hazikaron (Ziua comemorării soldaților căzuți în războaiele din Israel și a victimelor acțiunilor teroriste), va începe în această seară (luni).

La ora 20, în toată țara va suna, timp de un minut, o sirenă comemorativă.
Imediat după încetarea sirenei, vor începe mitinguri comemorative în toată țara.
Ceremonia principală va avea loc la Zidul Plângerii din Ierusalim, în prezența președintelui Isaac Herzog, a ministrului Apărării, Yoav Galant și a șefului statului major al armatei israeliene, Herzi Halevi.
După aceea, în clădirea Knessetului (Parlament) va avea loc evenimentul „Cântece în memoria” soldaților căzuți în războaiele Israelului și a celor uciși în ostilitățile. Evenimentul va fi transmis de canalele de televiziune și pe grupul Facebook al Institutului Național de Asigurări sociale (Bituah Leumi).
Mâine, marți, la ora 11:00, va suna, timp de două minute o sirenă comemorativă.
La ora 11:02, un grup special de avioane de luptă va trece peste cimitirul militar și Sala Comemorativă de Stat de pe Muntele Herzel din Ierusalim.
După acest moment, vor începe ceremoniile comemorative oficiale în 52 cimitire militare din întreaga țară.
Ceremonia principală va avea loc la Sala Comemorativă de Stat de pe Muntele Herzl din Ierusalim, în prezența președintelui Isaac Herzog, a premierului Benjamin Netanyahu și a președintelui Knessetului, Amir Ohana.
Ministerul Apărării va transmite ceremoniile de stat în direct, pe rețelele de socializare și în mass-media. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d