ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israelul sărbătorește 75 de ani de la independență

Israelul și-a început marți seara celebrările celei de-a 75-a aniversări cu ceremonia anuală de stat pe Muntele Herzl din Ierusalim.

Oficiali guvernamentali, oficiali din domeniul securității și alți israelieni proeminenți s-au adunat acolo pentru ceremonia de aprindere a torței care a onorat doisprezece cetățeni pentru contribuțiile și sacrificiile lor pentru țară.
Rabinul Leo Dee, care și-a pierdut recent soția și cele două fiice într-un atac terorist în Cisiordania, a recitat rugăciunea tradițională evreiască de doliu „Yizkor”, în timp ce numeroase spectacole de muzică și dans au animat festivitățile.
Premierul Benjamin Netanyahu s-a adresat apoi adunării într-un mesaj preînregistrat.
„Noi suntem frați. Nu suntem întotdeauna de acord cu totul. Uneori ne certăm cu pasiune”, a spus Netanyahu, referindu-se la protestele legate de proiectul său de reformă judiciară.
Premierul a subliniat că israelienii sunt uniți de multe alte lucruri. „Responsabilitatea pe care o avem unii față de alții este puternică și permanentă. Ne construim puterea națională împreună și acesta este adevăratul sens al independenței noastre”, a subliniat el.
De asemenea, premierul i-a îndemnat pe israelieni să privească spre viitor.
„De Ziua Independenței, ne unim cu toții în jurul steagului Israelului, cu un sentiment de mândrie pentru ceea ce am realizat. Să privim spre viitor, mai avem multe de făcut împreună pentru a ne consolida iubita noastră țară ca putere mondială în ascensiune, patria eternă a poporului evreu”, a continuat el.
Evenimentul a inclus, de asemenea, ceremonia anuală de aprindere a torțelor, prezidată de președintele Knessetului, Amir Ohana.
Tradiția aprinderii torțelor a început în 1949, când membri ai programului premilitar Gadna și președintele Knessetului au vizitat mormântul lui Theodor Herzl purtând torțe. Ceremonia a devenit o instituție în 1950.
Douăsprezece persoane au venit să aprindă torțele, simbolizând cele douăsprezece triburi ale Israelului, inclusiv filantropul israeliano-canadian Sylvan Adams.
În paralel cu ceremonia, mii de persoane s-au adunat seara la Tel Aviv și câteva sute la Ierusalim pentru a protesta împotriva guvernului și a reformei judiciare.
„Israelul sărbătorește 75 de ani de independență în timp ce suferă un atac masiv asupra democrației sale, care divizează națiunea”, au declarat organizatorii într-un comunicat.
„Împotriva acestui atac se ridică milioane de israelieni care își iubesc țara și care nu sunt gata să renunțe nici măcar la o iotă de democrație și egalitate”, au mai spus ei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: