ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

SUA: Camera Reprezentanților aprobă o rezoluție pro-Israel

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat, cu o majoritate covârșitoare, o rezoluție care cere extinderea și consolidarea Acordurilor Abraham și își exprimă sprijinul pentru relațiile dintre SUA și Israel.

Rezoluția, adoptată cu ocazia celei de-a 75-a aniversare a independenței Israelului, a fost aprobată cu 401 voturi pentru și 19 împotrivă.
Textul prevede ca Camera Reprezentanților să „încurajează Statele Unite și Israelul să continue să aprofundeze și să extindă cooperarea lor bilaterală în domeniul economic, al securității și al afacerilor civile”.
De asemenea, Camera încurajează „extinderea și consolidarea Acordurilor Abraham pentru a încuraja alte națiuni să își normalizeze relațiile cu Israelul și pentru a se asigura că acordurile existente oferă beneficii economice și de securitate tangibile cetățenilor din aceste țări și tuturor popoarelor din regiune”.
Aleșii și-au exprimat, de asemenea, „sprijinul continuu pentru asistența de securitate acordată Israelului, așa cum se subliniază în Memorandumul de înțelegere SUA-Israel, pentru a se asigura că Israelul se poate apăra singur”.
În final, textul afirmă că, Camera Reprezentanților „sprijină participarea Israelului ca membru activ al comunității națiunilor, în beneficiul Israelului și al Statelor Unite ca parteneri cu valori comune și un angajament față de democrație”.
Mai multe țări arabe și-au normalizat legăturile cu Israelul în 2020, în cadrul acordurilor Abraham, negociate de administrația Trump.
Deși aceste acorduri au fost o inițiativă a lui Donald Trump, ele au fost susținute și de administrația Biden, care și-a exprimat speranța că vor fi folosite pentru a relua negocierile dintre Israel și Autoritatea Palestiniană. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: