Ierusalim: O nouă manifestație în favoarea reformei judiciare în această seară

Zeci de mii de persoane sunt așteptate să se adune joi seara la Ierusalim pentru o manifestație de susținere a reformei judiciare promovate de guvernul premierului Benjamin Netanyahu, care a făcut obiectul a numeroase proteste în ultimele luni.

Organizatorii au numit mitingul un „marș de un milion de oameni”, cu scopul de a arăta sprijinul popular pentru guvern și proiectul său de reformă. Mai mult de o mie de autobuze au fost închiriate pentru a aduce protestatari din toată țara, au declarat organizatorii.
Un organizator al mitingului de dreapta programat pentru următoarele ore a declarat că sunt așteptate peste 1.000 de autobuze închiriate pentru a transporta participanții la demonstrație la Ierusalim.
Cele mai multe estimări plasează numărul de persoane așteptate la aproximativ 250.000, în timp ce Berale Crombie, unul dintre organizatori, a declarat pentru Channel 12 că se așteaptă la 500.000.
„Numai pe rețeaua noastră de autobuze, am depășit 1.000 de autobuze care merg la Ierusalim în această seară”, a spus el.
„Mult mai mulți oameni vor veni cu mașina sau cu transportul public. Estimăm că vom depăși o jumătate de milion de participanți.
Sunt așteptați mulți polițiști pentru a asigura securitatea demonstrației și pentru a menține ordinea. Partidele Likud și Sionistul religios, care și-au chemat susținătorii să se alăture mitingului, au contribuit, de asemenea, la finanțarea acestuia.
„Faceți să fie clar că poporul cere o reformă juridică”, a cerut ministrul Justiției, Yariv Levin, care este așteptat să participe la demonstrație alături de deputați și alți miniștri ai coaliției.
Mitingul are loc în timp ce la reședința președintelui de la Ierusalim au loc discuții între reprezentanții coaliției și ai opoziției pentru a ajunge la acorduri largi asupra problemelor vizate de reformă. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: