03/10/2023
ISRAELMAGAZIN

Cisiordania: Tiruri împotriva unor vehicule israeliene, un israelian ușor rănit

Astăzi dimineață, marți, în jurul orei 8.00, un tir de focuri a fost raportat în apropiere de localitatea Avnei Hefetz din Consiliul Regional Shomron, un bărbat înarmat neidentificat trăgând asupra a trei vehicule. Două mașini au fost avariate. Într-una dintre ele, gloanțele au străpuns geamul și capota.


O persoană a fost rănită și a fost transportată la spitalul din Laniado. Cel care a tras a fugit de la locul faptei.

Femeia aflată la volan nu a fost rănită și și-a continuat drumul până la intersecția Tanim din apropiere, de unde a sunat la poliție.
Potrivit acesteia, bărbatul înarmat a sosit cu o mașină, a coborât, a deschis focul și apoi a dispărut.
Pasagerul în vârstă de 39 de ani, care se afla în mașina șoferului, a fost rănit de cioburile de sticlă și a fost transportat la spitalul Laniado în stare ușoară.
Când forțele de securitate au ajuns la locul incidentului, au găsit cartușe de arme automate.
Drumul pe care a avut loc atacul armat a fost închis circulației. Forțele de apărare israeliene caută un suspect în zonă.
Președintele Consiliului Regional Shomron, Yossi Dagan, a declarat că la fața locului au fost găsite 15 cartușe.
De asemenea, Dagan a dat vina pe guvernul Netanyahu pentru cele întâmplate: „În ceea ce privește problema securității, guvernul de dreapta nu a schimbat strategic politica guvernului de stânga anterior, sângele continuă să fie vărsat. Dacă nu s-ar fi întâmplat un adevărat miracol, acum aș fi avut trei morți”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: