ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Jihadul Islamic a lansat trei rachete asupra Israelului, după ce unul dintre liderii săi a murit în închisoare

Sirenele de alarmă au răsunat astăzi, marți dimineață, în zona kibbutzului Saad, în apropiere de granița cu Fâșia Gaza, la câteva ore după anunțul privind moartea deținutului de securitate și lider al Jihadului Islamic, Khader Adnan (foto) într-o închisoare israeliană. Trei rachete trase din Fâșia Gaza au căzut în zone nepopulate.

„Ocupația va plăti prețul pentru această crimă”, a declarat Jihadul Islamic după moartea liderului său. Khader Adnan, unul dintre liderii Jihadului Islamic din Cisiordania, a murit marți dimineață, după 86 de zile de greva foamei.
Serviciul israelian pentru penitenciare a declarat că deținutul, împotriva căruia a fost depus un rechizitoriu pentru activități teroriste, a refuzat tratamentul medical.
Khader Adnan, născut în 1978 și locuitor al orașului Jenin, a fost găsit inconștient în celula sa marți dimineața devreme.
El era deținut din 5 februarie sub suspiciunea de apartenență la o organizație teroristă, sprijin pentru terorism și incitare și își ispășea al zecelea mandat în închisorile israeliene.
În urma anunțului morții sale, mai multe organizații teroriste palestiniene au anunțat represalii și o grevă generală.
„Anunțăm o grevă generală astăzi, marți, pentru a denunța crima asasinării șeicului Khader Adnan în captivitate, pentru care ocupația este pe deplin responsabilă”, au declarat forțele naționale și islamice din Ramallah și din zona Al-Bireh. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: