03/10/2023
ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Toate detaliile „evreiești” ale încoronării regelui Carol al III-lea

Deși o mare parte din ceremonia de încoronare a lui Carol al III-lea rămâne înrădăcinată în ritualurile creștine, reprezentanți ai altor comunități religioase britanice vor participa la festivități. Membrii evrei, musulmani, hinduși și sikh din Camera Lorzilor îi vor oferi lui Charles articole de vestimentație regală.

Întrucât încoronarea cade în ziua de Shabat, rabinul-șef al Marii Britanii, Ephraim Mirvis, va fi cazat la Clarence House, la 15 minute de mers pe jos de Westminster Abbey, locul unde va avea loc încoronarea.
Rabinul Mirvis va putea, prin urmare, să ajungă acolo fără a folosi electricitatea și ar putea chiar să participe la o slujbă de Shabat dimineața devreme pe drum. Când liderii religioși îi vor recita lui Charles un „salut oral la unison” la sfârșitul ceremoniei, acesta o va face fără microfon.

Regele Carol al III-lea și Marele Rabin al Marii Britanii, Ephraim Mirvis

Regele și soldații vor purta uniforme confecționate de firma evreiască Kashket & Partners, iar baroneasa Merron de Lincoln, fost director general al Board of Deputies of British Jews, îi va oferi lui Charles haina imperială lungă, care a fost confecționată pentru prima dată pentru George al IV-lea în 1821.
În plus, Uniunea Sinagogilor Ortodoxe Britanice a comandat o nouă înregistrare a melodiei „Adon Olam”, o rugăciune cântată în mod tradițional la sfârșitul slujbei de Shabat dimineața de către un cor de copii, și a dedicat-o noului rege.
O firmă de catering kosher va asigura mâncarea pentru președintele israelian Isaac Herzog și rabinul Mirvis.

Regele Carol al III-lea și președintele Statului Israel, Isaac Herzog

Și nu în ultimul rând, uleiul cu care va fi uns Regele Carol al III-lea a fost consacrat la Ierusalim, amintind de tradiția biblică de ungere a regilor Israelului cu ulei sfânt. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: