03/10/2023
ISRAELMAGAZINSPORTSTIL DE VIAȚĂ

Culturism natural în Israel

Culturismul a devenit popular în Statele Unite în anii ’70, datorită lui Arnold Schwarzenegger, dar de atunci a avut o reputație destul de proastă.

Motivul a fost utilizarea necontrolată și bine cunoscută a produselor dopante periculoase pentru sănătate de către entuziaștii săi.
Cu toate acestea, în urmă cu câțiva ani, a apărut așa-numitul culturism „natural”, o competiție în care toți sportivii concurează fără a folosi steroizi anabolizanți.
Iar în Israel, această nouă disciplină este în plină expansiune.
„La un moment dat, am decis că avem nevoie de o federație „sănătoasă” în Israel, pentru a da un exemplu pentru tinerii din sălile de sport care iau produse interzise și periculoase”, explică Or Dan, președintele israelian al Federației Mondiale de Culturism Natural (WNBF Israel).

Or Dan

La 36 de ani și după luni de pregătire intensivă, Natalie Arivn se pregătește în sfârșit să își îndeplinească visul din copilărie: „Este ca și cum ai concura la Miss Israel, doar că este Miss Fitness Israel. Concurez la categoria Miss Bikini, clasa 5, pentru femei de peste 35 de ani. Asta înseamnă 6 ședințe de antrenament cu greutăți pe săptămână, 6 ședințe de aerobic, ca să nu mai vorbim de ședințele de antrenament pentru a învăța coregrafia”, a declarat ea

Natalie Arivn

Din 2018, WNBF Israel organizează astfel, de două ori pe an, o competiție 100% sănătoasă, care reunește „reginele și regii culturismului”, care nu folosesc produse dopante.
„Toți participanții sunt supuși unui poligraf pentru a verifica dacă nu au folosit steroizi anabolizanți timp de cel puțin 10 ani”, continuă Daniel Dror, directorul WNBF Israel.
„În Israel mai există alte patru federații. Acestea permit folosirea steroizilor. Fiecare trebuie să facă ce vrea! Aici, este interzis. Până la urmă, dacă vrei cu adevărat să răzbești în acest domeniu și să ajungi departe, mai ales în străinătate, trebuie să folosești”, explică Shai Bobis, culturist profesionist și antrenor.
Pentru acești pasionați de culturism natural, este vorba despre sănătate, dar și despre a dovedi că munca și disciplina, nu drogurile, sunt cheia succesului. „Oamenii tind să creadă că, culturismul natural este mai puțin impresionant, dar se poate vedea că nivelul de aici este excelent și că participanții au o genetică excepțională și un nivel foarte ridicat de disciplină, care nu are nimic de invidiat față de alte sporturi”, conchide directorul WNBF Israel. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: