ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Unitatea guvernului se clatină / Ministrul Securității Naționale: „Returnarea cadavrelor teroriștilor este o greșeală gravă”

Ministrul israelian al Securității Naționale, Itamar Ben Gvir (foto), a criticat decizia ministrului Apărării, Yoav Galant, de a returna palestinienilor trei cadavre ale unor teroriști eliminați joi într-o operațiune la Shem (Cisiordania), dintre care două sunt ale celor care au ucis-o pe Lucy și pe fiicele sale Maya și Rina Dee.

Într-un tweet, Ben Gvir a calificat decizia drept „o greșeală gravă care ne va costa scump”.
În plus, el a subliniat că partidul său Forța Evreiască va continua să fie absent de la votul din Knesset până când „guvernul își va schimba direcția și va începe să exercite politica puternică și ofensivă pentru care a fost ales”.
Criticile lui Ben Gvir și ale fracțiunii sale la adresa politicii de securitate a guvernului au ajuns la apogeu miercuri – când a anunțat că partidul său va boicota votul din cauza „răspunsului laxist” al armatei israeliene la tirurile de rachete dinspre Gaza spre sudul Israelului.
Peste 100 de rachete au fost lansate marți de teroriștii palestinieni.
În urma criticilor aduse de ministru, partidul Likud a emis o declarație în care afirmă că „premierul, ministrul Apărării, armata și forțele de securitate sunt cei care gestionează evenimentele complexe de securitate cu care se confruntă statul Israel. Premierul este cel care decide care sunt părțile implicate în discuții. Dacă acest lucru nu este acceptabil pentru ministrul Ben Gvir, acesta nu are ce căuta în continuare în guvern”.
În cadrul unor discuții dificile între partide, un oficial de rang înalt din biroul lui Netanyahu a declarat că, dacă Ben Gvir continuă pe această cale, Netanyahu nu va ezita să încerce să-l aducă pe Benny Gantz în guvern. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: