Londra: Carol al III-lea încoronat cu mare fast, într-o zi istorică (VIDEO)

Cu tot fastul și ceremonia unei ocazii regale, regele Carol al III-lea și regina Camilla au intrat în Westminster Abbey din Londra pentru o încoronare istorică.

Ceremonia religioasă anglicană milenară a început la ora 12.00 (10.00 GMT) și a durat două ore.
Carol al III-lea, în vârstă de 74 de ani, a fost aclamat, a depus jurământul pe Biblie, și a fost uns și încoronat, purtând grele mantii ancestrale din mătase și aur.
Camilla, în vârstă de 75 de ani, a doua sa soție, a fost, de asemenea, binecuvântată și încoronată.
Carol al III-lea a devenit rege la moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, în septembrie, după 70 de ani pe tron. Încoronarea sa, unică în Europa, este o confirmare religioasă a acestui lucru.
Joe Biden, care nu a participat sâmbătă la încoronarea lui Carol al III-lea, reprezentat de soția sa Jill, a declarat vineri că se va întâlni cu monarhul în iulie pentru a discuta în special despre mediu.
Prințul Harry, care s-a despărțit de monarhie și a părăsit Marea Britanie în 2020 pentru California, a fost prezent, după luni de negocieri cu Palatul Buckingham.
Meghan Markle, soția sa, a rămas în California alături de cei doi copii ai lor, Lilibet și Archie, care împlinește astăzi patru ani. (Anima News)

Urmărește live evenimentul !

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: