ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZI

Guvernul ucrainean ascunde aliaților detalii despre viitoarea contraofensivă

Potrivit Politico, care citează surse, după scurgerea scandaloasă a unor documente secrete ale Pentagonului, autoritățile ucrainene ascund informații despre viitoarea contraofensivă de primăvară.

Kievul continuă să împărtășească informații de bază cu SUA și cu alți aliați europeni, dar nu face publice informații despre când, câte trupe sau unde vor fi desfășurate pentru o contraofensivă, potrivit unor surse din UE care sunt în contact strâns cu conducerea ucraineană.
În plus, la nivel național, autoritățile încearcă, de asemenea, să împiedice ca detaliile privind planificarea luptelor să fie difuzate pe scară largă.
Doar un cerc restrâns, format din câțiva înalți funcționari, se dedică planurilor în detaliu.
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a comentat situația, spunând că Ucraina nu era obligată să informeze SUA în prealabil.
„Statele Unite continuă să sprijine operațiunile ucrainene cu informații și informații în timp real. Scopul nostru nu este să vedem dacă primim informații, ci să ne asigurăm că au tot ce le trebuie atunci când sunt gata să atace”, a declarat Kirby.
Potrivit Washington Post, președintele ucrainean a declarat reporterilor într-un interviu că „nu a avut nicio conversație cu Casa Albă despre scurgerea pe scară largă a documentelor secrete ale Pentagonului”.
Scurgerea de informații a fost discutată în cadrul unei conversații telefonice între secretarul de stat american Anthony Blinken și ministrul ucrainean de externe Dmitri Kuleba.
Potrivit publicației, care citează surse, scurgerea a provocat fricțiuni între Ucraina și Statele Unite. Unele documente indică faptul că SUA spionează oficiali ucraineni și pe președintele Zelensky.
Oficiali ucraineni, vorbind sub protecția anonimatului, au declarat că „eșecul Washingtonului de a proteja informațiile sensibile ar putea determina Kievul să împărtășească mai puține informații cu SUA”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: