ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Parlamentarul iordanian suspectat de contrabandă cu arme a fost eliberat

Deputatul iordanian Imad Adwan (foto), care a fost arestat la granița cu Israelul sub suspiciunea de tentativă de contrabandă cu arme, va fi eliberat astăzi, duminică și se va întoarce în Iordania.

La 23 aprilie, el a fost arestat la un punct de trecere a frontierei cu 200 de pistoale, 12 M-16 și peste 100 de kilograme de aur în vehiculul său.
Eliberarea vine după o presiune puternică din partea Iordaniei și a unor persoane apropiate biroului regelui Abdullah, asupra Israelului.
Parlamentarul ar trebui să fie judecat în țara sa și pedepsit pentru acțiunile sale, care constituie o încălcare a securității și stânjenesc relațiile dintre țări.
Advan fusese predat la Shin Bet (Serviciul israelian de securitate internă) pentru interogatoriu, pentru a înțelege cine i-a dat numeroasele arme – și care a fost destinația finală a acestora.
În ultimele trei luni, fuseseră confiscate aproximativ 100 de arme – dar nu fusese detectată nicio astfel de contrabandă.
Adwan este membru al Comitetului pentru Palestina din Parlamentul iordanian și este considerat un susținător puternic al palestinienilor. El este ostil statului Israel și și-a exprimat anterior sprijinul pentru organizații teroriste precum Hamas. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: