ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israel – Ziua Europei: UE este reticentă în a trimite un reprezentant, deoarece ministrul israelian al Securității Naționale va participa la eveniment

Uniunea Europeană ia în considerare posibilitatea de a nu trimite un reprezentant oficial la evenimentul de marți de Ziua Europei din Israel, ca urmare a numirii ministrului Securității Naționale, Itamar Ben Gvir (foto), ca reprezentant al guvernului.

Ben Gvir refuză să fie înlocuit, iar secretariatul guvernului nu este interesat să îl înlocuiască.
„Ministrul Ben Gvir a fost desemnat ca reprezentant al guvernului israelian la Ziua Europei și și-a confirmat prezența. Printre altele, ministrul va vorbi despre importanța războiului comun împotriva terorismului, va felicita țările europene, va face apel la o cooperare sporită și va sublinia necesitatea de a ne uni în lupta împotriva jihadului și a teroriștilor”, a precizat biroul ministrului Securității Naționale.
Ministrul consideră că, chiar dacă reprezentanții UE „nu susțin punctul său de vedere”, ei înțeleg foarte bine că Israelul este o democrație și că într-o democrație este permis să se audă opinii diferite”.
Liderul opoziției israeliene, Yair Lapid, a declarat într-un comunicat că „trimiterea lui Itamar Ben Gvir la o reuniune a ambasadorilor Uniunii Europene este o greșeală gravă”.
„Guvernul face de rușine un grup mare de țări prietene, compromite viitoarele voturi în instituțiile internaționale și dăunează relațiilor noastre externe. Ben Gvir nu este o persoană legitimă în comunitatea internațională”, a declarat Yair Lapid.
Ministrul Ben Gvir a declarat săptămâna aceasta că partidul său Forța Evreiască va boicota votul din Knesset din cauza răspunsului „lejer” al armatei israeliene la atacurile cu rachete de săptămâna trecută din sudul țării. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: