ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Israel: Lovitură pentru organizațiile de dreapta – Curtea Supremă din Israel respinge evacuarea imediată a unui controversat avanpost beduin ilegal / Noi tensiuni între Netanyahu și aripa cea mai de dreapta a guvernului său

Curtea Supremă a Israelului a respins o cerere de evacuare imediată a locuitorilor unui sat construit ilegal în Cisiordania.

Khan al-Ahmar (foto), un sat situat în apropiere de Ma’ale Adumim, în Cisiordania, la câțiva kilometri de Ierusalim, și în care locuiesc beduini din tribul Jahalin, a fost un ghimpe în coasta ultimelor guverne.
În actuala lor decizie, judecătorii au declarat că au acceptat argumentul guvernului potrivit căruia sătenii din Cisiordania nu pot fi expulzați pentru moment „din motive de securitate internă și de relații externe ale statului”.
Decizia instanței de a evacua satul construit ilegal a fost amânată de mai multe ori în ultimii patru ani, în mare parte din cauza presiunilor exercitate de activiștii pentru drepturile omului, de grupurile pro-palestiniene și de Uniunea Europeană.
Decizia este o lovitură pentru organizațiile de dreapta care au încercat ani de zile să obțină ca satul să fie ras de pe fața pământului.
De asemenea, este de așteptat să sporească tensiunile dintre premierul Benjamin Netanyahu și aripa cea mai de dreapta a guvernului său, din care fac parte mai mulți politicieni care au cerut de mult timp evacuarea așezării. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: