ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel: Marșul steagurilor – Hamas amenință

Marșul Steagurilor este o paradă anuală de arborare a drapelelor de Ziua Ierusalimului (28 Iyar, calendarul ebraic) în Ierusalim, pentru a sărbători reunificarea Ierusalimului, în urma eliberării Ierusalimului de Est după Războiul de Șase Zile din 1967.

Evenimentul este frecvent marcat de discursuri instigatoare la ură și violență și a fost unul dintre motivele escaladării dintre Israel și Gaza din 2021.
Situația nu s-a schimbat nici anul acesta.
Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abdel-Latif al-Kano, a transmis un mesaj de amenințare la adresa Israelului, referindu-se la Marșul steagurilor care va avea loc la Ierusalim (18-19 iunie).

Abdel-Latif al-Kano

Potrivit acestuia, „defilarea steagurilor la Ierusalim nu va schimba realitatea, vom menține ecuația așa cum a fost impusă de rezistență”.
Într-o declarație pentru agenția de presă palestiniană Sawa, el a adăugat că „Ierusalimul va rămâne capitala Palestinei”.
„Nu vom permite ocupației sioniste să transfere planurile de iudaizare a Moscheii Al-Aqsa și a orașului Ierusalim, prin divizare, sacrificii sau fluturări de steaguri. Poporul palestinian va continua să protejeze identitatea Moscheii Al-Aqsa și va continua să zădărnicească orice încercare de a extinde controlul sionist asupra Ierusalimului”, a continuat el.
„Lecțiile Torei sunt legate de planurile Israelului de a forța divizarea regiunii în favoarea falsei sale narațiuni sioniste. Israelul își asumă întreaga responsabilitate pentru continuarea politicii agresive și a măsurilor împotriva al-Aqsa, care va rămâne pur islamică. Facem apel la Liga Arabă, la țările arabe și la Organizația de Cooperare Islamică să își asume responsabilitatea și să ia măsuri urgente pentru a proteja Ierusalimul. Aceste măsuri vor avea consecințe grave”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al grupării teroriste Hamas în declarația sa pentru presa palestiniană.
Ca în fiecare an, grupurile palestiniene au amenințat din nou că vor „răspunde” în cazul unor violențe majore în timpul marșului, sau chiar dacă participanții se vor îndrepta spre Muntele Templului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: