03/10/2023
ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Israel / Ungaria: Gergely Gulyas îl va reprezenta pe Viktor Orbán la Ierusalim

Premierul ungar Viktor Orbán va trimite un emisar în Israel săptămâna viitoare pentru discuții cu premierul Benjamin Netanyahu și alți oficiali de rang înalt.

Gergely Gulyas – care conduce biroul premierului ungar – va ține, de asemenea, un discurs în cadrul Consiliului israelian pentru Relații Externe în timpul șederii sale.
Gulyas va fi primul oficial maghiar care va vizita Israelul de la preluarea mandatului de către noul guvern. Netanyahu și Orban întrețin legături strânse.

Într-un discurs susținut joi la o conferință la Budapesta, Orban a declarat că în Israel forțele conservatoare „au câștigat” și a transmis un mesaj de susținere pentru reforma judiciară.
„Văd că și acolo (în Israel) stânga progresistă nu recunoaște faptele. Dar am o veste bună pentru premierul Netanyahu, cu cât liberalii devin mai vocali, cu atât mai repede își vor pierde popularitatea. Spun asta din experiență”, a subliniat Orban.
În ianuarie 2023, Balázs Orbán, consilierul politic al premierului ungar, criticase un tweet al liderului opoziției, Yair Lapid, care afirmase că reforma sistemului judiciar ar duce la date economice proaste, folosind ca exemplu Ungaria.
La începutul lunii martie, Ungaria a declarat că ia în considerare posibilitatea de a-și transfera ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: