ISRAELMAGAZIN

Israel: Froma Galant, mama ministrului Apărării, Yoav Galant, s-a stins din viață în această dimineață

Froma Galant, mama ministrului apărării Yoav Galant, a decedat în această dimineață (joi) la vârsta de 88 de ani.

Anturajul lui Gallant a declarat că acesta va continua să se ocupe în continuare de problemele operaționale.
Froma Galant născută Segal, o supraviețuitoare a Holocaustului născută în Polonia, s-a îmbarcat pentru Israel pe nava Exodus, care a fost oprită de britanici, iar majoritatea refugiaților evrei au fost deportați în Germania ocupată, până când a emigrat în Israel și a locuit într-un apartament dărăpănat din Jaffa.
Froma și-a construit o viață și o familie în Țara Israelului.
„Cred că nu am avut o copilărie, am crescut foarte repede și am devenit adult. Copiii noștri au devenit cel mai prețios lucru pe care îl am”, a declarat ea într-un interviu.


„Când a izbucnit războiul, aveam cinci ani și locuiam cu părinții mei și sora mea mai mică într-un orășel din Polonia. Într-o dimineață, ne-au îmbrăcat și ne-au ascuns sub copaci. A trebuit să mă întind pe jos și să mă ascund. Îmi amintesc că, într-o zi, un mic avion german a zburat deasupra noastră, s-a apropiat foarte mult de pământ și a aruncat o bombă care a provocat o explozie care a incendiat tot orașul nostru. Oricum, părinții mei au refuzat să vorbească despre asta. Nu pot să înțeleg lucrurile îngrozitoare care s-au întâmplat în Germania. Astăzi suntem o singură națiune și, ca națiune, trebuie să fim puternici și să nu ne luptăm între noi, suntem cu toții un singur popor”, a sublinai Gala.
Ministrul Galant a povestit despre relația specială cu mama sa: „Eu și mama mea suntem foarte apropiați. De la vârsta de 16 ani, eu și sora mea am fost singuri cu ea. Am ajutat la întreținerea casei după moartea tatălui meu. Am avut o relație strânsă”.

După ce demiterea lui Gallant a fost anunțată în martie, ministrul Apărării a publicat un videoclip în care se vede cum vorbește cu mama sa și este încurajat de aceasta. „Ai inteligență și curaj”, îi spune ea.
Președintele Yitzhak Herzog a adus un omagiu regretatei mame a ministrului Apărării, Yoav Galant, Froma Galant: „Mă alătur doliului colegului meu, ministrul Apărării Yoav Galant, pentru decesul mamei sale Froma. Povestea vieții ei este povestea Holocaustului și a învierii. Am fost mișcat de povestea ei de viață și faptul că s-a stins din viață arată că generația următoare are această datorie de a servi și de a ne proteja națiunea. Condoleanțele mele familiei”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: