03/10/2023
ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel / Operațiunea „Scut și Săgeată”: Alt lider al Jihadului Islamic a fost lichidat în Gaza de armata israeliană

Țahal (armata israeliană), a informat că o lovitură aeriană în orașul Khan Younis, în sudul Fâșiei Gaza, a lichidat un alt comandant de rang înalt al grupării teroriste Jihadul Islamic, după ce marți dimineață o lovitură surpriză a ucis trei lideri ai organizației.

„Avioanele de război ale armatei israeliene l-au atacat și lichidat pe Ali Ghali, comandantul forțelor de rachete ale Jihadului Islamic palestinian din Fâșia Gaza, în timp ce acesta se afla într-o casă sigură din Khan Younis. Potrivit informațiilor, atacul a lichidat alți doi agenți ai Jihadului care se aflau cu el”, precizează Țahal într-un comunicat.


„Ghali a fost responsabil pentru dirijarea și efectuarea de tiruri de rachete asupra teritoriului israelian, inclusiv barajele recente din timpul operațiunii Scut și Săgeată”, se arată în comunicat, referindu-se la numele dat de Israel operațiunii din Gaza din această săptămână.
„Ghali era considerat o figură centrală a organizației și se ocupa de conducerea acesteia”, precizează Țahal. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: