ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Israel – Operațiunea „Scut și Săgeată”: „E un copil afară, oprim totul!” / Armata israeliană anulează un atac în Gaza pentru a evita să lovească civili

În timpul loviturilor forțelor aeriene israeliene în Fâșia Gaza în cadrul operațiunii „Scut și Săgeată”, un avion al Țahal (armata israeliană) care urma să lanseze o rachetă asupra unei ținte palestiniene a Jihadului Islamic a oprit imediat operațiunea după ce a detectat prezența a doi copii la mai puțin de 40 de metri de țintă.

„Este un copil afară, doi, ne oprim, ne oprim, ne oprim”, a auzit personalul forțelor aeriene aflat în comunicare cu piloții.
În videoclipul difuzat de unitatea purtătorului de cuvânt al Țahal, se pare că avionul israelian ajustase deja ținta și urma să tragă.
Cu un minut înainte de lansare, cei doi copii fiind reperați, piloții au decis să pună capăt operațiunii.
Atacul asupra acestui obiectiv al grupării teroriste palestiniene Jihadul Islamic ar fi trebuit să fie efectuat de escadrila 200 a Forțelor Aeriene israeliene.
După ce au identificat persoane care nu sunt implicate în activitățile teroriste ale Jihadului Islamic, așa cum s-a menționat, s-a decis anularea operațiunii.
„Ne oprim, semaforul roșu”, au declarat la acel moment oficialii forțelor aeriene de la sol pentru rețeaua de comunicații. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: