ISRAELMAGAZIN

Pe fondul crizei din Gaza, Israelul se reunește în jurul cetățenilor din sudul țării

Israelienii sunt întotdeauna alături unii de alții în vremuri de restriște. De la reduceri la hotel și piese de teatru gratuite până la linii telefonice de urgență pentru probleme emoționale și sfaturi pentru femeile însărcinate, Israelul oferă solidaritate și ajutor.

Odată cu avansarea operațiunii “Scut și Săgeată” în Fâșia Gaza și cu barajele de rachete care încearcă să lovească marile orașe israeliene, persoanele fizice și organizațiile societății civile israeliene vin în ajutorul nevoilor concetățenilor – fie că este vorba de cazare, de asistență pentru sănătate mintală sau de sprijin public.
Așa cum se întâmplă adesea atunci când rachetele lovesc sudul țării, israelienii aflați mai la nord își deschid casele locuitorilor din sud pentru a le oferi răgaz și un somn sigur.
Kibbutzul Gesher, în apropiere de Marea Galileii, găzduiește persoane din kibbutzurile de lângă granița cu Gaza, după ce a făcut deja acest lucru de nenumărate ori.
Locuitorii din consiliul regional Gush Etzion au întins, de asemenea, o mână în mod public către locuitorii din sud, invitându-i în casele lor.
Numeroase lanțuri hoteliere oferă rezidenților din sud cazări la tarife reduse în întreaga țară. Printre acestea se numără hotelurile Brown Hotels din Tel Aviv, Ierusalim și Eilat; lanțul de resorturi Selina; hotelurile Crowne Plaza și Vert; și chiar și super-deluxul Waldorf Astoria din Ierusalim.
Hotelul Metropolitan din Tel Aviv oferă rezidenților din sudul țării un sejur complet gratuit.
Mai la nord, Asociația Orașelor Kinneret îi invită pe rezidenții de la granița cu Gaza să campeze gratuit pe o serie de plaje de-a lungul Mării Galileii.
Centrele de teren ale KKL-JNF din numeroase locații au trimis cu autobuzul rezidenții din sud pentru a se adăposti în facilitățile lor, care sunt acum pline de familii care se bucură de activități gratuite.
Mai multe situri de patrimoniu și centre culturale îi invită pe rezidenții din sud să ia o pauză și să se bucure de muzee, piese de teatru și trasee turistice.
Printre acestea se numără spectacole gratuite la teatrele Habima și Cameri din Tel Aviv, la Grădina Botanică din Ierusalim și la rezervația naturală Agamon-Hula.
Liniile de asistență orientate spre ajutorarea celor aflați în dificultate din cauza situației de securitate au încurajat, de asemenea, oamenii să le contacteze pentru sprijin emoțional.
ERAN, care oferă servicii de prim ajutor emoțional, este disponibilă pentru toți cei care au nevoie de sprijin într-o serie de limbi, inclusiv ebraică, arabă, engleză, rusă, amharică, franceză și spaniolă.
Centrul pentru Migrație Internațională și Integrare, în cooperare cu Autoritatea pentru Populație și Imigrație, îi îndeamnă pe lucrătorii străini din regiunea de frontieră cu Gaza să ia legătură în cazul în care au nevoie de asistență.
Organizația israeliană a moașelor s-a adresat femeilor însărcinate și proaspetelor mămici cu o serie de sfaturi.
Conștient de reacțiile de panică ale multor oameni atunci când sirenele de alertă răsună în țară pentru a avertiza cu privire la rachetele care se apropie, serviciul național de intervenție în caz de urgență Magen David Adom (MDA) a instruit ambulanțele sale să nu folosească sirenele decât dacă este absolut necesar.
“Este important în aceste vremuri să arătăm o sensibilitate maximă față de sentimentele publicului israelian. Acest lucru va ajuta publicul să facă o diferență clară între sirena de alertă roșie, care înseamnă că trebuie să se adăpostească, și sirena ambulanței”, a declarat directorul MDA, Eli Bin.
În plus, MDA face apel la donații de sânge pentru a menține un flux regulat de aprovizionare a spitalelor, în conformitate cu liniile directoare ale Comandamentului Frontului Intern. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d