Germania anunță un nou pachet de ajutor militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina

Germania pregătește un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 2,7 miliarde de euro, cel mai mare oferit de Berlin de la invazia rusă de anul trecut, a anunțat sâmbătă Ministerul german al Apărării.

“Cu toții sperăm la un sfârșit rapid al acestui război teribil al Rusiei împotriva poporului ucrainean, dar, din păcate, acest lucru nu se întrevede”, a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, într-un comunicat.


    ”De aceea, Germania va oferi tot ajutorul pe care îl poate oferi, atât timp cât va fi necesar”, a mai spus el.
    Pachetul, în valoare de 3 miliarde de dolari, va include 30 de tancuri Leopard-1 suplimentare, vehicule blindate Marder, sisteme de apărare aeriană și drone de supraveghere, a precizat ministerul.
    Revista Der Spiegel a declarat că va fi cel mai mare pachet de armament al Germaniei de la izbucnirea războiului.
    Anunțul vine în contextul în care președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a aterizat sâmbătă la Roma pentru discuții cu liderii politici și cu papa, care ar putea fi urmate de o călătorie la Berlin.


      Oficialii germani nu au confirmat vizita, dar poliția din Berlin a lansat o anchetă după ce în presă au apărut detalii despre o posibilă călătorie.
      Aliații occidentali au livrat Kievului arme din ce în ce mai puternice de când Rusia și-a trimis forțele în Ucraina în februarie 2022, dar până acum nu și avioanele de luptă avansate pe care Zelensky le-a cerut.
      Anul trecut, Germania a oferit sprijin militar în valoare de 2 miliarde de euro și a alocat 2,2 miliarde de euro pentru acest an, deși detaliile nu au fost încă finalizate.
      Berlinul a promis, de asemenea, să furnizeze tancurile sale mai avansate Leopard-2 și a început să instruiască soldații ucraineni în utilizarea acestora. (Anima News)

      Lasă un răspuns