ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Ierusalim: Hackerii au vrut să saboteze aplicațiile israeliene de avertizare a rachetelor

Atacurile cibernetice împotriva Israelului sunt în creștere. Sâmbăta trecută, locuitorii din Gedera, un oraș situat la 30 km sud de Tel Aviv, au primit alerte cu rachete care ofereau informații false.

Deși cauza acestei defecțiuni nu a fost confirmată, ea survine după un atac cibernetic de amploare pe 2 mai, orchestrat de hackeri care au legături cu Teheranul, dar și cu Moscova.
De data aceasta, se crede că hackerii au încercat să saboteze aplicațiile israeliene de avertizare a rachetelor în timpul operațiunii Scut și Săgeată, scopul fiind acela de a provoca moartea civililor care, fără sirenă, nu s-ar fi pus la adăpost.
Grupul sudanez Anonymous și colectivul iranian Asa Musa au reușit să scoată temporar din funcțiune unele site-uri web, dar nu și-au atins obiectivul de a paraliza mecanismul care declanșează sirenele și alertele telefonice.
Sâmbăta trecută, Jihadul Islamic a lansat zeci de rachete asupra orașelor israeliene din apropiere de Gaza.
La scurt timp după aceea, grupul de hackeri a afirmat pe Telegram că a piratat aplicațiile Cumta și RedAlert, precum și rețeaua Iron Dome.
“Am dezactivat toate sistemele de avertizare din Israel, Iron Dome nu mai primește alerte complete. Cele 22 de rachete și-au atins țintele fără nicio interceptare imediat după atacul nostru”, a declarat grupul Anonymous Sudan, un grup de hackeri în solda Iranului.
Armata a declarat ulterior că Iron Dome a suferit o defecțiune tehnică, care a fost rezolvată imediat.
Deși până în prezent aceste atacuri nu s-au soldat cu morți sau pagube, legătura dintre hackeri, Jihadul Islamic și Iran demonstrează dorința Teheranului de a crea o amenințare globală împotriva Israelului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d