ISRAELMAGAZIN

Israel: Atac violent împotriva protestatarilor anti-reforma judiciară (VIDEO – Atenție: Imaginile vă pot afecta emoțional)

Protestatari împotriva reformei judiciare au fost atacați violent la hotelul Pastoral din Kfar Blum, în Galileea, unde protestau la o conferință la care a participat ministrul Economiei, Nir Barkat.

O înregistrare video care a fost postată pe Twitter arată un grup de persoane care se luptă cu protestatarii și aruncă cu scaune în ei.
Potrivit Maariv, unii dintre atacatori erau angajați ai hotelului în care avea loc conferința.

“Am intrat în hotel pentru a protesta, iar angajații au încercat să ne îndepărteze în timp ce strigau și au chemat câțiva angajați mai tineri care au aruncat cu scaune în noi și ne-au împins violent”, au declarat protestatarii pentru Maariv.
“Suntem un grup de persoane cu vârste cuprinse între 40-80 de ani și mai în vârstă și am intrat în hotel pentru a protesta”, a declarat un protestatar pentru Ynet.
“Într-adevăr, suntem “anarhiști”, dar suntem și locuitori ai Galileii. Ne-au cerut să plecăm, iar noi am zăbovit la ieșire. Când eram în sala de conferințe, un grup de bătăuși a ieșit cu un extinctor și ne-a stropit cu spray pentru că protestam pentru democrație. Au început să arunce cu scaune, să ne împingă și să ne arunce la pământ.”
“Cei care m-au împins și m-au lovit erau mai tineri decât copiii mei”, a declarat pentru Ynet un alt protestatar care a spus că a luptat în Războiul de Yom Kippur.: “Am luptat într-un război pentru ei și nu m-am speriat. Am fost împușcat de numeroase ori în războaie și nu mi-e frică de acești bătăuși”.
Echipa ministrului Barkat a susținut că acesta a fost în pericol din partea protestatarilor, deoarece a avut doar un singur agent de pază până la venirea poliției, care a sosit abia după ce confruntarea s-a terminat.
Protestatarii au precizat într-un comunicat că vor depune plângeri împotriva atacatorilor lor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d