ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Deputat israelian: „Dacă reforma judiciară nu trece, guvernul se va prăbuși”

Președintele Comisiei pentru Constituție din Knesset, deputatul Simcha Rothman (Partidul Sionist Religios), a cerut marți guvernului să meargă mai departe cu planul de reformă judiciară, chiar dacă nu se poate ajunge la un acord cu opoziția în ceea ce privește un compromis.

Vorbind cu Radio 103FM, Rothman a dat vina pe parlamentarii opoziției pentru impasul în care se află discuțiile, adăugând că, deși speră să se ajungă la un acord, guvernul trebuie să meargă mai departe cu reforma, indiferent de rezultatul discuțiilor.
Acesta „depinde în mare parte de opoziție; există un acord larg că trebuie să fie adoptată o anumită reformă. Dar dacă opoziția își menține refuzul implicit pentru orice și încearcă să saboteze discuțiile, va trebui să mergem înainte în mod unilateral. Liderii facțiunilor coaliției vor decide cum să procedeze”.
Rothman l-a criticat pe premierul Benjamin Netanyahu pentru că a oprit reforma judiciară în Knesset înainte de sărbătoarea de Pesah și a avertizat că, dacă coaliția nu reușește să treacă revizuirea, guvernul nu va supraviețui.
„Poziția mea și a partidului meu a fost că oprirea [reformei] nu a fost o mișcare corectă, deși sper că premierul va fi îndreptățit. Dacă oprirea reformei duce la un acord pentru revizuire, atunci foarte bine, a fost un joc bine făcut. Dar – și aceasta nu este o amenințare – fără reforma judiciară, Coaliția nu va putea supraviețui”, a subliniat Rothman. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: