ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Ierusalim: Violente confruntări între evrei, palestinieni și poliția israeliană / Israelieni și palestinieni răniți (VIDEO – Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!)

Doi israelieni au fost răniți în ciocnirile care au izbucnit vineri după-amiază între arabi, evrei și poliție în apropiere de Poarta Leilor din Orașul Vechi al Ierusalimului, cu puțin timp înainte de începerea rugăciunii de vineri la Moscheea al-Aqsa, potrivit Magen David Adom.

Imagini de la fața locului au arătat evrei dansând și cântând în zonă înainte de a izbucni lupte și de a interveni poliția aruncând grenade în mulțime.
În timpul ciocnirilor, parbrizele unor vehicule deținute de palestinieni au fost, de asemenea, sparte, potrivit rapoartelor mass-media.

 

Credincioși arabi au fost, de asemenea, răniți în timpul violențelor, potrivit presei palestiniene.


Poliția israeliană a declarat că diverse obiecte și pietre au fost aruncate asupra polițiștilor care interveneau în zonă, rănind unul dintre membrii acestora. Poliția a încercat să restabilească ordinea și să prevină ciocnirile folosind metode de dispersie a revoltelor.

 

„Poliția israeliană va continua să acționeze în mod decisiv împotriva violenței sub toate formele sale, a dezordinii publice și a încercărilor de a face rău ofițerilor de poliție sau cetățenilor”, a declarat poliția.
Confruntările au avut loc la o zi după ce aproximativ 50.000 de israelieni au mărșăluit prin Orașul Vechi din Ierusalim într-un marș al drapelelor cu ocazia Zilei Ierusalimului.
Ziua Ierusalimului cade de fapt vineri, dar festivitățile au fost devansate cu o zi pentru a evita profanarea Sabatului. Vineri dimineață, mii de credincioși s-au adunat la Zidul Plângerii pentru rugăciuni festive cu ocazia Zilei Ierusalimului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: