ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: Noii veniți vor putea în curând să consulte medici care le vorbesc limba

Un pas important a fost făcut pentru a îmbunătăți accesul la asistență medicală pentru cei care fac alia (stabilirea evreilor în Israel), a anunțat departamentul de relații guvernamentale al Yad L’Olim, o organizație dedicată asistenței noilor imigranți (olim) în Israel.

Ca parte a noului buget guvernamental, vor fi alocate fonduri pentru a se asigura că unitățile sanitare pot recruta experți medicali care să vorbească limbile materne ale noilor veniți. Aceste limbi vor include engleza, franceza, rusa și amharica.
Fiecare unitate medicală și spital va examina nevoile demografice ale orașului în care se află și va angaja în consecință.
Prin îmbunătățirea comunicării cu profesioniștii din domeniul sănătății, această inițiativă urmărește să le ofere noilor veniți o experiență mai bună în ceea ce privește asistența medicală în Israel.
Yad L’Olim a lucrat alături de deputatul opoziției, Tatiana Mazarski, de la partidul Yesh Atid (lider Yair Lapid), care a depus o legislație care impune spitalelor publice să angajeze experți medicali cu o varietate de limbi materne. Propunerea a fost apoi înaintată Comisiei pentru sănătate din Knesset, al cărei președinte, deputatul coaliției Uriel Buso din partea partidului Shas, a promis că finanțarea va fi direcționată de la bugetul de stat.
„Mă bucur că am reușit să îi ajut pe noii veniți în această problemă. Datorită acestei inițiative, nu vor mai exista bariere pentru ei în cele mai critice momente. Ei vor primi informațiile și tratamentul de care au nevoie. Sunt foarte mândru că am inclus acest element în mod fix în următorul și în toate bugetele viitoare”, a declarat deputatul ortodox.
„Accesibilitatea lingvistică în sistemul de sănătate a fost unul dintre principalele puncte de pe agenda Yad L’Olim în activitatea de lobby pe lângă guvern. Suntem foarte fericiți de această evoluție, care a necesitat luni de muncă pe coridoarele Knessetului. Deputata Tatyana Mazarski a fost dedicată atingerii acestui obiectiv încă de la prima întâlnire pe care am avut-o cu ea pe această temă”, a declarat Dov Lipman, fost deputat și fondator și director executiv al Yad L’Olim.
„Îi mulțumim pentru angajamentul său excepțional față de toți olim. Îi mulțumim, de asemenea, președintelui Comisiei de Sănătate din Knesset, deputatul Uriel Buso, fără al cărui acord și cooperare acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla. Mai sunt încă mulți pași de făcut înainte ca această nouă politică să fie implementată în spitale, dar acum face parte din norma impusă”, a adăugat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: