LUMEA DE AZIMAGAZIN

Rusia avertizează Occidentul împotriva furnizării de avioane F-16 către Ucraina

Moscova i-a avertizat pe aliații occidentali ai Kievului cu privire la “riscuri enorme” după ce președintele american Joe Biden și-a dat sprijinul pentru antrenarea piloților ucraineni pentru a pilota avioane de luptă F-16.

“Vedem că țările occidentale aderă în continuare la scenariul escaladării. Acest lucru implică riscuri enorme pentru ele. În orice caz, acest lucru va fi luat în considerare în planurile noastre și dispunem de toate mijloacele necesare pentru a atinge obiectivele stabilite”, a declarat ministrul adjunct de externe rus Alexander Grushko.
Aceste declarații au fost făcute la scurt timp după ce Joe Biden a revenit asupra poziției sale anterioare și le-a spus aliaților din G7 că SUA sprijină pregătirea piloților ucraineni pentru a pilota avioane F-16.
Săptămâna trecută, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a vizitat mai multe state europene în speranța de a le convinge să furnizeze Ucrainei aceste avioane.
Marea Britanie și Olanda, care dețin avioane F-16 fabricate în SUA, au fost de acord să formeze o “coaliție internațională” pentru a oferi sprijin cu avioane Ucrainei.
De asemenea, Franța a fost de acord să se alăture alianței, potrivit Kievului.
În timp ce Ucraina încearcă de luni de zile să obțină o aprovizionare cu avioane de luptă, aliații săi au fost până acum prudenți, de teamă că aeronavele ar putea fi folosite pentru a lovi adânc în teritoriul rusesc, declanșând o escaladare directă între NATO și Moscova. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d