Ministrul israelian al Apărării: ”Iranul proiectează baze teroriste plutitoare în Orientul Mijlociu”

Gardienii Revoluției dezvoltă baze teroriste plutitoare în spațiul maritim din Orientul Mijlociu prin transformarea navelor comerciale în nave militare.

Acest lucru a fost dezvăluit de Yoav Galant, ministrul israelian al Apărării, luni, la conferința Institutului pentru Politică și Strategie (IPS) de la Universitatea Reichman din Herzliya.
„Aceasta este o politică de piraterie coordonată și planificată, concepută pentru a amenința rutele de navigație, atât militare, cât și civile, și pentru a crea o situație de amenințare permanentă în spațiul maritim. Iranul se comportă ca o bandă, nu ca o națiune. Aceste baze teroriste plutitoare sunt o continuare directă a terorismului maritim pe care țara îl operează deja în tot Golful Persic și în Marea Arabiei. Iar acum încearcă să îl extindă în Oceanul Indian, în Marea Roșie și chiar pe țărmurile Mării Mediterane”, a declarat Yoav Galant.

Ministrul Apărării a detaliat planul Iranului de a transforma navele comerciale în nave militare, înarmate cu drone, sisteme de rachete și informații avansate, precum și eforturile lor de a plasa navele în spații maritime pentru o perioadă lungă de timp.
„Numai cooperarea internațională și formarea de coaliții vor putea contracara răspândirea terorismului de la Teheran, precum și plasarea unei amenințări militare credibile în fața fiecărei arene – în aer, pe mare și pe uscat”, a conchis el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: