ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZIN

Sursă arabă: Trei palestinieni uciși de forțele israeliene în tabăra de refugiați Balata

Ministerul palestinian al Sănătății a informat că trei palestinieni au fost uciși în zorii zilei de luni de militari israelieni în tabăra de refugiați Balata din orașul Șhem (Cisiordania).

Acest lucru s-a întâmplat în timpul unei activități a forțelor de securitate în zonă.
Conform Ministerul palestinian al Sănătății, cei trei bărbați uciși sunt Fathi Rizk, în vârstă de 30 de ani, Abdullah Abu Hamdan, în vârstă de 24 de ani, și Mohammed Zeitoun, în vârstă de 34 de ani.
Grupul terorist Brigada Martirilor al-Aqsa a publicat ulterior o notă în care se spune că cei trei au fost membri ai organizației, care are legături cu partidul Fatah al președintelui Autorității Palestiniene Mahmoud Abbas.
Alți șase palestinieni, dintre care unul în stare gravă, au fost răniți și duși la un spital din oraș pentru tratament.
Nu a existat niciun comentariu imediat din partea armatei israeliene, care în general nu face publice informații despre operațiuni în timp ce acestea sunt în desfășurare.
Nu a fost imediat clar motivul pentru care trupele israeliene au intrat în oraș, deși ciocnirile sunt frecvente în timpul raidurilor de arestare pe timp de noapte sau a altor operațiuni militare în zonele controlate de Autoritatea Palestiniană.
Operațiunea a avut loc la câteva ore după ce un soldat israelian a fost rănit în timp ce păzea un drum în orașul Huwara din apropiere, în Cisiordania, o zonă de fricțiuni aproape constante între coloniști și palestinieni.
Trupele au fost trimise să caute suspecți, a declarat duminică armata, deși nu era clar dacă ciocnirea de la Balata are legătură cu aceasta. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d