SUA: Un camion a intrat în gardul Casei Albe cu un steag nazist cu svastică în interior / Șoferul se află în custodia poliției / Biden; „Nu voi rămâne tăcut în fața acestui venin antisemit”

Un camion de închiriat cutii U-Haul s-a izbit de o barieră de securitate la intrarea în Casa Albă. Șoferul, Sai Varshith Kandula, în vârstă de 19 ani, din Chesterfield, Missouri, a fost reținut, iar elementele de probă au fost colectate, inclusiv și un steag roșu cu svastică nazistă care a fost găsit în vehicul.

El a fost acuzat că a amenințat cu uciderea, răpirea sau rănirea președintelui, a vicepreședintelui sau a unei rude, se arată într-un comunicat al poliției americane a parcurilor, care are jurisdicție asupra zonei în care se află barierele lovite.
Șoferul a fost acuzat, de asemenea, de agresiune cu o armă periculoasă, de conducerea imprudentă a unui vehicul și de alte acuzații penale. El fusese acuzat, de asemenea, că avea asupra sa un steag nazist.
„Nu au existat răniți în rândul personalului Secret Service sau al Casei Albe, iar cauza și modul în care s-a produs accidentul rămân sub investigație”, a declarat Anthony Guglielmi, șeful Serviciului secret de comunicare, într-un comunicat postat pe Twitter.
Guglielmi a adăugat ulterior că, camionul a fost „considerat sigur” de către poliția din Washington D.C. și că „ancheta preliminară arată că șoferul ar fi putut lovi intenționat barierele de securitate”.
El a concluzionat că „acuzațiile vor fi depuse de Poliția Parcurilor din Statele Unite, cu sprijinul investigativ al Serviciului Secret”.
O imagine cu un steag nazist roșu în apropierea dubei a fost publicată de Reuters, care și-a citat fotograful aflat la fața locului. Steagul cu svastică și „alte probe” au fost scoase din camionetă, așezate pe trotuar și apoi colectate de polițiști.
Președintele SUA, Joe Biden, a numit recent antisemitismul o „pată pe sufletul Americii”, împărtășind modul în care marșul „Unite the Right” din 2017, în timpul căruia suprematiștii albi au scandat sloganuri antisemite, i-a influențat decizia de a candida la președinție.
El a spus: „Atunci am știut că trebuie să rămânem implicați în munca timpului nostru. Ura nu dispare niciodată”.
La începutul acestei luni, în declarația sa privind „Luna moștenirii evreilor americani”, Biden a declarat: „Nu voi rămâne tăcut în fața acestui venin antisemit, a vitriolului și a violenței” și a făcut apel la toți americanii să „facă totul pentru a pune capăt antisemitismului și urii și pentru a crea o cultură a respectului”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: