LUMEA DE AZIMAGAZIN

Teiul lui Eminescu de la Viena a înflorit pentru prima oară (VIDEO)

– Andrei Sidorov / Cetățeanul.net –

Vlăstar descendent din teiul Luceafărului din Parcul Copou (Iași), Teiul lui Eminescu din Viena a înflorit, zilele acestea, pentru prima oară. Responsabilă pentru această „minune” este Laura Hant, președinta Asociației Mihai Eminescu Viena.

Adus cu mare grijă de la Iași în toamna lui 2017, cu implicarea edilului urbei, Mihai Chirica, puietul cu gene nobile a prins rădăcini viguroase la Viena, în Parcul Central – Stadtpark.
Laura Hant a vrut astfel să aducă un omagiu poetului național, care și-a petrecut anii studenției la Viena. Și ce loc mai bun putea fi ales decât Parcul Central, locul în care îl purtau pașii pe Eminescu de fiecare dată când mergea la Universitate, ducându-și cu el dorul de țară. Acum, Teiul lui Eminescu a intrat în cotidianul vienezilor.
„Sădit în urmă cu 6 ani, iată, puiul de tei, adus din Parcul Copou de Primăria Municipiului Iași și prietenii noștri din Iași, a dat în floare.


Este o zi de Mai minunată, soarele strălucește parcă și el, bucurându-se împreună cu noi de această frumoasă surpriză a Teiului lui Eminescu din Viena. Zilele trecute fusese frig si ploua mărunt, și deodată vremea s-a făcut frumoasă, vrând să ne arate că și ea se bucură de acest miracol.
Florile de tei, amintind de Eminescu și de Veronica, mirosul parfumat de iubire tinerească, iată ce ne sugerează Teiul din Stadtpark.
La Mulți Ani, iubite Tei !
Îmi permit să parafrazez un alt cunoscut poet român, Al. Macedonski, și voi spune doar atât: „Veniți, privighetoarea cântă și Teiul nostru e-nflorit” ! („Noapte de Mai”).
Mirosul florilor de tei din Iasi, vor bucura de-acum sufletele noastre în inima Vienei!”, a scris Laura Hant pe Facebook.
Într-un interviu acordat ziarului Cetățeanul, Laura Hant, președinta Asociației Mihai Eminescu Viena, a povestit cum a reușit să sădească la Viena un vlăstar din Teiul lui Eminescu. (Andrei Sidorov / Cetățeanul.net)

Lasă un răspuns

%d