ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

CONTACTLUMEA DE AZIMAGAZIN

ADIO!: Inegalabila Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani (VIDEO

Simple the best (Pur și simplu cea mai bună), cântăreața de origine americană Tina Turner, a murit miercuri, la vârsta de 83 de ani.

Dansatoare, actriță și compozitoare, ea și-a câștigat rapid titlul de „Queen of Rock & Roll”, regina rockului cu hituri nemuritoare: Proud Mary, Simply The Best, What’s Love Got To Do With It sau We Don’t Need Another Hero…

Cancerul, un atac cerebral și o insuficiență renală au slăbit-o dramatic în ultimii ani.
„Tina Turner a murit liniștită la domiciliul ei din Küsnacht, Elveția, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală. Odată cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și o icoană”, se arată într-un comunicat preluat de Sky News.
Tina Turner este una dintre cele mai populare artiste din lume, cu vânzări de discuri estimate la peste 180 de milioane.
În Marea Britanie, ea are treizeci și trei de hituri în Top 40 în UK Singles Chart și toate albumele sale de la „Private Dancer” încoace au ajuns pe primul loc. Alături de Diana Ross și Aretha Franklin, este una dintre cele mai influente cântărețe afro-americane din secolul XX.

Tina Turner a fost prima artistă de culoare și prima femeie care a apărut pe coperta revistei Rolling Stone, care a numit-o unul dintre cei mai mari 100 de artiști din toate timpurile și unul dintre cei mai mari 100 de cântăreți din toate timpurile.
Ea a câștigat 12 premii Grammy, inclusiv un premiu Grammy pentru întreaga carieră, și este laureată în 2005 a premiului Kennedy Center Honors.
De asemenea, are o stea pe Hollywood Walk of Fame și pe St. Louis Walk of Fame. (Anima News)

DUMNEZEU S-O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: