Israelul amenință Hezbollah prin intermediul unor pliante lansate în Liban

Marți, Țahal, armata israeliană, a trimis pe teritoriul libanez, pe cale aeriană, pliante cu o amenințare clară la adresa membrilor Hezbollah, sfătuindu-i să nu se apropie de granița cu Israelul.

Difuzarea unor astfel de mesaje în Liban, o acțiune deosebit de neobișnuită, este încă un indicator al nivelului ridicat de tensiune dintre Israel și gruparea teroristă.
În urmă cu o săptămână, armata israeliană a distribuit același tip de pliante împotriva Hezbollah în Siria, o metodă de comunicare folosită cu regularitate în această țară de către Țahal.
Mesajele trimise în sudul Libanului spuneau: “Fiți atenți înainte de a acționa. Acțiunile voastre la graniță fac situația periculoasă și vă pot face rău”.

    Pliantele au fost emise la o zi după ce șeful Agenției Naționale de Securitate, generalul-maior Aharon Haliva, a avertizat că un pas greșit al Hezbollah va duce la război, dar și că “bombardamentul Hezbollah din Megiddo, în nordul Israelului, nu a fost un incident izolat”.
    Declarațiile au fost făcute în timp ce gruparea teroristă a organizat duminică în sudul Libanului una dintre cele mai mari manevre militare din istoria sa, simulând, în fața jurnaliștilor străini, atacuri directe asupra Israelului. (Anima News)

    Lasă un răspuns