LUMEA DE AZIMAGAZIN

Lider rus: “Sprijinul occidental pentru Ucraina ar putea provoca o apocalipsă nucleară”

Dmitri Medvedev (foto), vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a susținut marți că sprijinul occidental pentru Ucraina ar putea duce la utilizarea armelor neconvenționale.

“Cu cât mai multe arme avansate pe care țările G7 le furnizează Ucrainei, cu atât mai periculoasă devine lumea și mai aproape de un scenariu de apocalipsă nucleară”, a declarat el în timpul unei vizite diplomatice în Vietnam.
Cuvintele lui Medvedev vin după summitul G7 de la Hiroshima, unde președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a obținut un sprijin larg.
În cadrul summitului, SUA au anunțat un ajutor militar suplimentar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv muniție, rachete antitanc și vehicule blindate, după ce vinerea trecută au dat deja undă verde pentru viitoarele livrări de avioane de luptă F-16 de la alți aliați ai Kievului.
Țările G7 au sporit sancțiunile împotriva Rusiei în încercarea de a crește presiunea economică pentru a pune capăt invaziei.
Setul de noi sancțiuni este menit să submineze exportul de tehnologie și echipamente care vor ajuta eforturile de război ale Rusiei, precum și să submineze capacitățile comerciale ale Rusiei în domeniul metalelor și diamantelor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d