ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

Pentagonul în flăcări: O imagine falsă creată cu ajutorul inteligenței artificiale zguduie Wall Street

Imagini false cu Pentagonul în flăcări în urma unei explozii au provocat agitație pe Wall Street.

Difuzate pe scară largă pe conturi certificate de Twitter, inclusiv pe unul afiliat în mod fals la media Bloomberg, aceste fotografii, produse în mod vizibil de un software de inteligență artificială precum Midjourney, au provocat scăderea mai multor indici financiari americani.
Indicele S&P 500 – care reprezintă cele mai mari 500 de companii americane – a trecut de la +0,02% la -0,15% în doar trei minute, înainte de a-și relua cursul normal de creștere.
Panica care a pus stăpânire pe rețelele de socializare și pe bursă a fost de așa natură încât Departamentul american al Apărării a fost nevoit să nege faptele, la fel ca și pompierii din comitatul Arlington, Virginia, unde se află sediul central al apărării americane.
„Putem confirma că este vorba de o informație falsă și că Pentagonul nu a fost atacat astăzi”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.
Acest incident alimentează și mai mult temerile legate de dezinformările care ar putea fi generate de inteligența artificială.
De asemenea, el pune sub semnul întrebării inițiativa noului proprietar al Twitter, Elon Musk, cu privire la conturile certificate pe care oricine le poate acum achiziționa pentru modica sumă de opt dolari, și asta fără nicio verificare prealabilă a autenticității. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: