ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Realizatorii israelieni ai celebrului serial ”Fauda”, revin cu un nou serial – „Fantomele din Beirut” (VIDEO)

Scenariștii israelieni din spatele marelui succes Netflix „Fauda” revin cu un nou serial în patru părți despre teroristul libanez Imad Mughniyeh.

„Ghosts of Beirut” spune povestea omului care, înainte de 11 septembrie 2001, a ucis mai mulți americani decât oricine altcineva din lume. El a sfârșit prin a muri într-un atentat cu mașină capcană în Damasc, atribuit unei operațiuni comune a Agenției Centrale de Informații și a agenției israeliene de spionaj Mossad.
„Misiunea noastră a fost să spunem povestea unui om, un terorist, un fel de monstru, al cărui nume sau poveste majoritatea americanilor nu o cunosc, deși el a desenat cu adevărat fața Orientului Mijlociu și a terorismului așa cum îl cunoaștem astăzi”, a declarat Avi Issacharoff, co-creatorul serialelor „Fauda” și „Ghosts of Beirut”.

Scenariștii israelieni Avi Issacharoff (stânga) și Lior Raz

„Așa că am vrut să spunem povestea incredibilă a unui om și a vânătorii sale care a durat aproximativ 26 de ani;
CIA, Mossad și alte servicii de informații occidentale l-au urmărit fără succes în toți acești ani”, a adăugat el.
„Evenimentele sunt reale, nu am putut să le falsificăm, și mai ales nu sfârșitul lui Mughniyeh. Dar am putea să romanțăm scenele în care vedem relațiile interne în cadrul Hezbollah sau cu familia sa”, a explicat el, referindu-se la mișcarea teroristă libaneză al cărei comandant era Mughniyeh.

Imad Mughniyeh

Avi Issacharoff, co-realizator al serialului, jurnalist și specialist în Orientul Mijlociu, a subliniat și el obstacolele întâmpinate în scrierea poveștii teroristului.
„Treaba noastră ca jurnaliști este să găsim adevărul sau ceea ce se apropie cel mai mult de el. Problema este că există multe versiuni ale adevărului… Cred că emisiunea va stârni curiozitatea în Liban, pentru că acest om a făcut atât de mult rău populației. Indiferent dacă sunt șiiți, creștini sau sunniți, cred că oamenii vor dori să afle mai multe despre Mughniyeh”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: