Israel: Chiriile cresc din nou în marile orașe

Chiriile în Israel continuă să crească, potrivit ultimelor cifre publicate de Biroul Central de Statistică.

În primul trimestru al acestui an (ianuarie-martie 2023), chiria medie a crescut cu aproximativ 1,4% față de ultimul trimestru al anului precedent (octombrie-decembrie 2022), o creștere de aproximativ 5,2% față de același trimestru al anului precedent.
Potrivit datelor Biroului Central de Statistică, în analiza prețurilor de închiriere au fost luate în considerare cele mai mari 18 orașe din Israel, cu peste 100.000 de locuitori.
Tel Aviv rămâne orașul cu cele mai mari chirii, cu o chirie medie lunară de 6.541 shekeli, în creștere cu aproximativ 6,8% față de media din același trimestru al anului trecut, când chiria medie lunară a fost de 6.121 shekeli.
Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 1,6% față de trimestrul anterior, când chiria medie a fost de 6.435 shekeli pe lună.
Herzliya a intrat pentru prima dată în eșantionul Biroului Central de Statistică în acest trimestru, cu o chirie medie lunară de 5.959 shekeli.
Ramat Gan se află pe locul al treilea, cu o chirie medie lunară de 5.097 shekeli, o creștere de aproximativ 5,2% față de același trimestru al anului trecut.
Alte orașe, precum Kfar Saba, Ierusalim, Rishon Lezion, Holon, Petah Tikva, Rehovot, Netanya, Bnei Brak, Beit Shemesh, Ashdod, Bat Yam, Haifa și Beer Sheva, au înregistrat, de asemenea, creșteri ale chiriilor, variind între 3% și 7,5%, în funcție de caz.
În cele din urmă, Haifa și Beer Sheva sunt cele două orașe cu cele mai mici chirii, cu sume lunare sub 3.000 de shekeli.
În primul trimestru al acestui an, chiria medie în Haifa a fost de 2.953 shekeli, o creștere de aproximativ 4,7% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Beer Sheva are o chirie medie de 2.813 shekeli pe lună, înregistrând o creștere de aproximativ 3,1% față de același trimestru al anului trecut. (Anima News)

Lasă un răspuns