ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZINSocial - Economic

Premierul israelian reafirmă: „Reforma judiciară va fi în curând pe ordinea de zi”

Premierul Benjamin Netanyahu a provocat miercuri o agitație în rândul clasei politice după ce a declarat într-un interviu acordat Canal 14 că reforma judiciară va reveni „în curând pe ordinea de zi”.

„Sper că vom reuși. Coaliția va fi acolo timp de patru ani”, a declarat el, după ce îndoielile legate de votul asupra bugetului, care a fost în cele din urmă adoptat miercuri dimineață, au dus la speculații privind organizarea de noi alegeri.
„Vom continua, bineînțeles, eforturile noastre pentru a ajunge la un acord cât mai larg posibil pe tema reformei judiciare”, a reafirmat premierul miercuri seara.
„Cred că, cu bunăvoință, este posibil să se ajungă la o concluzie care să servească tuturor cetățenilor din Israel”, a subliniat el.
Benny Gantz a criticat declarațiile făcute miercuri dimineață, afirmând că Netanyahu este „din nou beat de putere, după ce a adoptat un buget care ne va exploda în față.
„Îi reamintesc lui Netanyahu că este absurd să repeți aceeași acțiune și să îți imaginezi rezultate diferite. Dacă vrea să încerce o lovitură de stat, îl vom opri”, a avertizat el.
„Nu vom mai fi marionetele lui Netanyahu și nu am fost surprinși de cuvintele sale, deoarece nu avem încredere în el. Președintele trebuie să îi ceară lui Netanyahu o clarificare imediată, publică și clară a declarației sale periculoase”, a declarat liderul opoziției Yair Lapid.
Anterior, Gantz a denunțat votul asupra bugetului de stat. „În timp ce dormeați, a fost adoptat cel mai dăunător și distructiv buget din istoria țării”, a avertizat el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: