ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

EVITA ȘTIRUISRAELMAGAZIN

Fotbal: Israelul s-a calificat, pentru prima dată în istorie, în optimile de finală ale Cupei Mondiale U-20

Evita Știru

Corespondenta Anima News, Evita Știru, transmite: Israelul a învins Japonia cu 2-1 în al treilea și ultimul meci din faza grupelor Cupei Mondiale Under-20 (sub 20 de ani), obținând astfel prima calificare din istorie în optimile de finală ale turneului.

Prima repriză se încheiase însă cu o dezamăgire pentru Israel, după ce o greșeală defensivă i-a permis japonezului Sakamoto să își aducă echipa în avantaj. Situația alb-albaștrilor s-a înrăutățit și mai mult în minutul 67 al reprizei secunde, când Ran Benjamin, care intrase pe teren cu doar 7 minute mai devreme, a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene.
În pofida acestei penalizări, echipa a reușit să își revină în minutul 77, când Navi a centrat pentru primul gol al Israelului.
În prelungiri, în minutul 92, israelieni și-au intensificat jocul cu un atac decisiv, care a permis echipei alb-albastru să se califice în optimi.

Jucătorii japonezi după înfrângere

În următorul meci, miercuri, Israelul va înfrunta Uzbekistanul, care a terminat pe locul doi în Grupa B.
Inițial, Cupa Mondială Under-20 trebuia să se desfășoare în Indonezia, cea mai mare națiune musulmană din lume.
Cu toate acestea, FIFA a retras această țară de la organizarea turneului după ce a refuzat să primească echipa israeliană.
Prin urmare, cea de-a 23-a ediție a competiției se desfășoară în Argentina și include un total de 24 de echipe. (Evita Știru, Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: