ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

București: ADIO Dan Michael Schlanger, preşedintele Bucharest Jewish Film Festival (VIDEO)

În urma unui accident rutier, Dan Michael Schlanger, actor, producător de film şi televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival, a încetat din viaţă, a anunţat soţia sa, Dana Schlanger.

„Dragi prieteni, vă anunţ cu imensă durere decesul soţului meu, Dan Michael Schlanger. Îl ştiţi ca actor, producător de film & televiziune şi preşedinte al Bucharest Jewish Film Festival. Pe lângă faptul că a fost un minunat soţ şi tată a patru copii, Dan a fost totodată un bun prieten multora dintre voi. Ultima lui invitaţie lansată tuturor a fost de a viziona filmul „Rugăciune pentru un prieten”. Acesta este şi mesajul meu pentru voi – de a-i transmite un gând bun lui Dan”, este mesajul Danei Schlanger.

Ministerul român al Culturii a reacționat la trista veste printr-un omagiu, în care se specifică:

„Producătorul de film şi televiziune Dan Michael Schlanger, un reprezentant activ al culturii evreieşti, un om aflat permanent în căutare de subiecte, de scenarii şi de idei, a plecat dintre noi. Născut în România, a fost actor actor la Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti, până în 1985, când a plecat în Israel, unde şi-a început cariera în producţia de film, continuând-o, din 1999, în Canada. A pus bazele companiei de producţie, Dilemma Productions, filmele realizate de el fiind premiate la numeroase festivaluri internaţionale. În ultimii ani, activitatea sa s-a concentrat în jurul proiectului Bucharest Jewish Film Festival, ajuns anul trecut la cea de-a douăsprezecea ediţie şi care punea în lumină frumuseţea culturii evreieşti”.

FIE-I MEMORIA BINECUVÂNTATĂ!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: