Israel: Peste 100.000 de persoane la funeraliile rabinului Gershon Edelstein (VIDEO)

Peste 100.000 de persoane au participat la funeraliile rabinului Gershon Edelstein, care a murit marți la vârsta de 100 de ani, după ce a fost spitalizat pentru insuficiență respiratorie.

O mulțime compactă, formată în principal din clerici ultraortodocși, a însoțit rămășițele neînsuflețite ale liderului spiritual până la cimitirul din Bnei Brak, în apropiere de Tel Aviv, unde a fost înmormântat.
Mai multe drumuri fuseseră blocate înainte de eveniment, provocând ambuteiaje puternice în Tel Aviv și în împrejurimi, în timp ce autobuzele din întreaga țară au fost luate cu asalt de israelienii care doreau să participe la funeralii.
Președintele israelian Isaac Herzog a salutat pe Twitter un “lider spiritual de o statură imensă, a cărui măreție a influențat generația noastră și le va influența pe cele care vor veni”.
Rabinul Edelstein, care i-a succedat rabinului Haim Kanievski în martie 2022 la conducerea lumii ultraortodoxe lituaniene, a condus yeshiva (școala religioasă) Poniewicz din Bnei Brak, cel mai mare centru de studiu talmudic din lume.

    De asemenea, el a deținut o poziție foarte influentă în cadrul partidului politic Iudaismul Unit al Torei.
    Deși profund atașat de modul de viață bazat pe Tora, Gershon Edelstein a lucrat toată viața sa pentru a reduce neânțelegerile cu israelienii laici.
    Moartea sa marchează o pierdere majoră pentru comunitatea ultraortodoxă și pentru lumea religioasă în general, dar și pentru întregul stat evreu. (Anima News)

    Lasă un răspuns