ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

Rusia: Atac cu drone asupra Moscovei, mai multe clădiri avariate (VIDEO)

Capitala rusă a suferit în cursul dimineții de astăzi, marți, un atac rar cu drone, care a provocat pagube „minore” la mai multe clădiri, dar nu a făcut victime, a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

Potrivit agenției naționale de presă RIA Novosti, o dronă a lovit etajele superioare ale unei clădiri rezidențiale din sud-vestul orașului, deteriorând fațada și spulberând ferestrele.


O a doua dronă a aterizat pe o clădire rezidențială de 24 de etaje de la periferia Moscovei.
Se pare că o altă clădire este în curs de evacuare după ce o dronă care transporta trei explozibili a aterizat într-un apartament de la etajul 14.
„În această dimineață, în zori, un atac cu drone a provocat pagube minore la mai multe clădiri. Toate serviciile de urgență din oraș se află la fața locului (…) Nimeni nu a fost grav rănit până în prezent”, a declarat Serghei Sobyanin pe Telegram.

 

Potrivit unor surse locale, cel puțin treisprezece drone au fost doborâte deasupra diferitelor cartiere ale Moscovei. Acest prim atac major cu drone în capitala rusă intervine la câteva săptămâni după ce Sobyanin a interzis utilizarea dronelor neautorizate la Moscova, în urma unui atac asupra Kremlinului la 3 mai atribuit Ucrainei.
De la începutul lunii mai, Rusia a desfășurat atacuri cu drone și rachete împotriva capitalei ucrainene, Kiev.
Luni seară, cel puțin o persoană a fost ucisă în urma unui alt „atac masiv” al dronelor rusești asupra capitalei ucrainene, potrivit primarului orașului, Vitali Klitschko. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: