marți, octombrie 3, 2023
ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Lacul Maggiore /Tragedia care a lovit agențiile de securitate: 10 israelieni care au supraviețuit dezastrului au fost transportați rapid în Israel într-un avion militar / Israelianul decedat făcea parte din Mossad

Noi detalii despre dezastrul răsturnării unei bărci pe Lacul Maggiore, în nordul Italiei.

Într-un reportaj din ziarul „La Repubblica” despre „dezastrul agenților de informații”, se afirmă că zece israelieni care au supraviețuit dezastrului de pe Lacul Maggiore, în care un un ofițer de securitate pensionat a fost ucis, au fost returnați rapid în Israel cu un avion militar. De asemenea, în Italia s-a raportat că israelianul decedat a servit în Mossad.
Doi agenți de informații italieni și soția proprietarului bărcii au fost, de asemenea, uciși în dezastru.
„18 dintre cei 20 care au supraviețuit dezastrului din Lacul Maggiore au fost agenți de informații, fie acum, fie în trecut”, scrie La Repubblica.
”Zece israelieni care au supraviețuit dezastrului au fost returnați rapid în Israel cu un avion militar. Au lăsat în urmă și vehiculele Ford pe care le închiriaseră pentru călătorie. De asemenea, italienii au fost evacuați rapid din camerele de urgență și din hotelurile în care au fost transferați după dezastru, în așa fel încât să nu lase urme”.
Identitatea și fotografia victimei israeliene în vârstă de 54 de ani nu vor fi publicate din cauza activității sale de agent de informații. Victima era un membru al comunității de securitate și era considerată un geniu în domeniul său. Prietenii lui știau foarte puține despre această latură a carierei lui.
Pe fundalul rolurilor ocupanților ambarcațiunii, mass-media din Italia a subliniat că acesta nu a fost un act deliberat de sabotaj.
Ministerul israelian al Afacerilor Externe a declarat că, consulul israelian la Roma împreună cu Departamentul pentru israelienii din străinătate lucrează pentru a aduce sicriul decedatului în Israel.
Unul dintre prietenii săi apropiați a spus că „de fiecare dată când întrebam cu ce se mai ocupă – el zâmbea si nu spune nimic. Cel mai discret om pe care l-am cunoscut”.
În Italia a călătorit împreună cu câțiva colegi din serviciul israelian de informații. Au mers într-o croazieră comună de agrement pe lacul Maggiore cu oameni din serviciul italian de informații, pentru a sărbători o zi de naștere.
Celelalte trei persoane decedate sunt, după cum s-a menționat, doi italieni care lucrau în serviciile de informații ale țării, Claudio Alonzi (62 de ani) și Tiziana Brunbi (53 de ani), precum și Anna Buzhkova, soția rusă a căpitanului vasului, în vârstă de 50 de ani.
Barca s-a răsturnat din cauza unei furtuni neașteptate. Cei 23 de pasageri și doi membri ai echipajului de la bord au căzut în apă, dar cei mai mulți dintre ei au reușit să înoate 150 de metri până la țărm sau au fost salvați de echipele de salvare sosite cu bărci. Patru după cum s-a menționat, au fost luați de valuri, iar trupurile lor au fost recuperate de scafandri italieni.
Anchetatorii vor verifica dacă barca era în stare bună, dacă nu erau prea mulți oameni la bord și dacă toată lumea avea veste de salvare – dar presa din Italia a relatat că se crede că vremea a provocat dezastrul.
Potrivit relatărilor din presa italiană, barca turistică s-a răsturnat în timp ce naviga între orașul Sesto Calenda și orașul Arona. Supraviețuitorii au mărturisit că vremea s-a schimbat foarte brusc. „Deodată cerul s-a înnegrit, a început să plouă foarte tare și plaja era aproape imposibil de văzut”, a fost citat un martor ocular în ziarul „La Stampa”.
Lacul Maggiore se află la poalele Alpilor, pe partea lor sudică. Este al doilea lac ca mărime din Italia și una dintre cele mai populare destinații turistice din țară. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: