ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

MAE israelian: „Cooperarea dintre Ungaria și Israel a atins un nivel istoric” / Ministrul israelian de Externe nu se va întâlni cu prim-ministrul maghiar Viktor Orbán

Miercuri, în timpul întâlnirii cu omologul său israelian, Eli Cohen, la Budapesta (foto), ministrul ungar de externe, Péter Szijjártó, a declarat că. „cooperarea dintre Ungaria și Israel a atins un vârf istoric” .

În timpul întâlnirii, Szijjártó a criticat politica Uniunii Europene, pe care a considerat-o părtinitoare față de statul evreu, potrivit unui raport israelian.
De asemenea, el a dat asigurări că țara sa susține Israelul în cadrul instituțiilor internaționale și că Budapesta va face apel la Curtea Penală Internațională de la Haga pentru a zădărnici tentativele palestiniene de a obține condamnarea Israelului.
Diplomatul maghiar a exprimat opoziția țării sale față de politica Autorității Palestiniene de a plăti teroriștii închiși în închisorile israeliene.
Szijjártó a declarat că Ungaria susține dreptul Israelului la autoapărare, condamnă terorismul și solicită „o abordare corectă față de Israel în cadrul Națiunilor Unite”.
De asemenea, a reafirmat poziția Ungariei împotriva antisemitismului, subliniind totodată „rolul imigrației ilegale în antisemitismul modern”.
Eli Cohen, care se află în vizită în patru țări din Europa Centrală (Croația, Slovacia, Ungaria și Austria), urmează să se întâlnească cu președintele Ungariei, Katalin Novák, dar nu se va întâlni cu prim-ministrul Viktor Orbán.
„Ungaria a susținut Israelul timp de mulți ani. Consolidarea frontului pro-israelian, alături de alte țări din Europa Centrală, reprezintă un interes politic și economic important pentru statul Israel”, a declarat ministrul israelian.
„Războiul din Ucraina a transformat Israelul într-un atu strategic pentru țările europene, atât în ceea ce privește securitatea regională, cât și în ceea ce privește energia. Vom fi încântați să sprijinim țările europene și să le ajutăm să facă față noii realități de pe continent”, a adăugat el.
Miniștrii de externe Cohen și Szijjártó au semnat un acord pentru reînnoirea burselor pe care guvernul ungar le oferă studenților israelieni care studiază în această țară. Conform acordului, Ungaria va acorda 50 de burse studenților israelieni în fiecare an. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: