03/10/2023
ISRAELLUMEA DE AZIMAGAZIN

Trupul unui fost membru israelian al Mossadului, care s-a înecat în Italia, a fost repatriat

Trupul neînsuflețit al cetățeanului israelian (un membru al Mossad) care s-a înecat în Italia, pe Lacul Maggiore, într-un accident de barcă a fost repatriat în Israel.

Cotidianul italian Corriere della Serra a confirmat că plimbarea cu barca pe Lacul Maggiore care s-a încheiat tragic a fost de fapt o întâlnire între agenți ai serviciilor secrete israeliene și italiene.
Printre supraviețuitori se numără zece foști agenți Mossad.
Presa italiană susține că una dintre cele patru victime este Erez Shimoni, dar nu a fost făcut niciun anunț oficial.
De asemenea, au anunțat că va fi deschisă o anchetă penală în cazul accidentului în care au fost implicați agenții de informații aflați pe nava din Italia.
Se bănuiește că la bordul navei se aflau 25 de persoane, în condițiile în care capacitatea autorizată era de 15 persoane. Ca urmare, urmează să se efectueze o autopsie a cadavrelor, iar nava, aflată la 16 metri sub apă, va fi scoasă la suprafață.
„Mossad a pierdut un prieten drag, un angajat dedicat și profesionist care și-a dedicat viața securității statului Israel timp de zeci de ani, chiar și după ce s-a pensionat. Instituția deplânge pierderea sa și se alătură doliului familiei, pe care va continua să o sprijine”, se arată într-un comunicat al biroului premierului israelian.
Giovanni Bozzi, primarul din Sesto Calenda, orașul în care a avut loc dezastrul, a declarat: „Nu știu care a fost motivul întâlnirii de pe navă între ofițerii de informații israelieni și italieni. După părerea mea, nu există nimic neobișnuit aici, dincolo de o tragedie gravă. Un accident, un accident pur și simplu teribil, dar pur și simplu un accident”.
Cel puțin patru persoane au murit în naufragiul de duminică. Un rus și doi italieni au fost celelalte trei victime ale catastrofei. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: