ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMAGAZIN

Un nou zăcământ de gaze naturale descoperit în largul coastelor Israelului

Miercuri, Ministerul israelian al Energiei li societatea Energian au anunțat descoperirea unui nou câmp de gaze naturale în largul coastelor Israelului.

Estimat la 68 de miliarde de metri cubi, acest zăcământ este de o importanță semnificativă, mai ales că, consumul anual al Israelului este mai mic de 13 miliarde de metri cubi.
Noul zăcământ a fost denumit „Katlan”.
Este a patra cea mai mare descoperire de gaze făcută în largul Israelului de la începutul deceniului trecut.
Cel mai mare zăcământ este Leviathan, cu rezerve estimate la 600 de miliarde de metri cubi.
Al doilea, Tamar, este estimat la 300 de miliarde de metri cubi, în timp ce câmpul de gaz Harish-Tanin, deținut tot de Energian, are rezerve estimate la 100 de miliarde de metri cubi.
Pentru a exploata noul zăcământ, inginerii intenționează să folosească infrastructura existentă, care este deja în funcțiune pentru a produce gaze naturale din rezervorul Karish, care este operațional de șase luni.
Directorul general al Energian, Matthews Rigas, a salutat descoperirea într-o declarație.
„Vom începe să exploatăm Katlan cât mai repede și mai eficient posibil. Acest lucru va crea o valoare considerabilă pentru toți partenerii noștri și va deschide noi oportunități pentru gazul israelian pe piața locală și regională, precum și în beneficiul întregii economii israeliene”.
Ministrul israelian al Energiei, Yisrael Katz, a subliniat:
„Rezervele ‘Katlan’ se adaugă la cele deja existente în Israel. Acestea au transformat fața economiei energetice locale și au făcut din Israel o putere energetică mondială. Există potențial pentru alte descoperiri în apele Mării Mediterane. Așadar, sub conducerea mea, ministerul va continua să dezvolte rezervele de gaze naturale de pe teritoriul nostru și să promoveze descoperirea de noi rezerve de gaze naturale pentru securitatea energetică a Israelului și pentru a asigura o economie energetică israeliană fiabilă, curată și la prețuri accesibile.” (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: