ISRAELMAGAZIN

Șeful Statului Major al armatei israeliene: Incidentul de la granița cu Egiptul este investigat în detaliu / Trei soldați israelieni uciși de un terorist

În urma atacului terorist armat de astăzi, sâmbătă, în care au fost uciși trei soldați israelieni, printre care o femeie, generalul-maior Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene a declarat: „Acesta este un incident grav, în timpul căruia trei soldați israelieni, printre care o femeie, unulii dintre cei mai buni fii și fiice ale noastre, a căzut într-o activitate operațională de menținere a securității la granița cu Egiptul. Investigăm incidentul într-o manieră amănunțită și în profunzime, împreună cu armata egipteană, și vom trage lecțiile necesare”.

Trei soldați israelieni au fost uciși sâmbătă într-un schimb de focuri la frontiera israeliano-egipteană, în zona Paran. Teroristul era un polițist egiptean. Soldații israelieni aflați în apropiere l-au lichidat.
Familiile victimelor au fost informate. Numele a două dintre victimele atacului au fost date publicității: Lia Ben Nun și Ohad Dahan.

                                                                Ohad Dahan, Lia Ben Nun

Numele celui de al treilea soldat ucis nu a fost încă făcut public.
Un subofițer israelian, rănit ușor în atac, a fost evacuat la spital pentru îngrijiri medicale și externat după câteva ore.
Potrivit comunicatului, Țahal își exprimă sincerele condoleanțe familiilor.
În jurul orei 4:30 dimineața, o activitate suspectă a fost detectată de armata israeliană în apropiere de Nitsana.
Soldații au sosit cu un jeep, când teroristul egiptean care intrase pe teritoriul israelian a deschis focul asupra lor.
După un schimb de focuri, soldații au fost răniți, iar contactul cu aceștia a fost brusc întrerupt.
Patrulele Țahal au fost trimise să îi caute în zonă, iar corpurile lor fără viață au fost localizate în jurul orei 9.30.
În timpul operațiunilor de căutare ale armatei israeliene, teroristul a deschis din nou focul asupra soldaților înainte de a fi împușcat mortal. Mai multe persoane au fost rănite în incident și au fost evacuate la spitalul Soroka din orașul israelian Beer Sheva.
Ministrul israelian al Apărării, Yoav Galant, a avut o evaluare a situației de securitate cu șeful Statului Major și cu înalți oficiali de securitate. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: