ISRAELLUMEA ARABĂMAGAZINORIENTUL MIJLOCIU

Armata egipteană: Polițistul egiptean care i-a ucis pe cei trei soldați israelieni „urmărea traficanți de droguri”

Armata egipteană a reacționat la atacul terorist comis de un polițist egiptean, care a provocat sâmbătă moartea a trei soldați israelieni.

Într-un comunicat, purtătorul de cuvânt al armatei egiptene a precizat că unul dintre polițiștii de frontieră responsabili de securizarea frontierei internaționale „a urmărit suspecți de trafic de droguri”.
În timpul urmăririi, polițistul a trecut gardul și a avut loc un schimb de focuri, soldat cu moartea a trei soldați și rănirea altor doi (…) Toate măsurile de cercetare, inspecție și securitate sunt luate în zonă”.
Trei soldați israelieni din batalionul Bardelas al armatei israeliene (Țahal) au fost uciși sâmbătă într-un schimb de focuri la frontiera israeliano-egipteană, în zona Paran.

Sergentul Ohad Dahan, 20 de ani, (stânga), sergentul Lia Ben Nun, 19 ani, și sergentul Ori Yitzhak Iluz (centru), soldații din Batalionul Bardelas, care au fost împușcați mortal la granița egipteană pe 3 iunie 2023

Batalionul antrenează soldați a căror misiune este de a menține securitatea în regiunea Arava, care se întinde de la Marea Moartă până la Eilat.
Conform armatei israeliene, o anchetă „în strânsă și deplină cooperare cu armata egipteană” este în curs de desfășurare. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: