ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

LUMEA DE AZIMAGAZIN

Joe Biden a promulgat legea care împiedică falimentul SUA

După mai multe săptămâni de confruntări politice, Joe Biden a promulgat o lege care elimină riscul ca Statele Unite să intre în incapacitate de plată a datoriei, a anunțat Casa Albă.

Congresul american a adoptat legea, care suspendă plafonul datoriei publice americane până în ianuarie 2025 și stabilește, de asemenea, anumite obiective bugetare.
Președintele le-a mulțumit liderilor din Congres, inclusiv liderului republican Kevin McCarthy, pentru „cooperarea” lor în această chestiune, potrivit comunicatului Casei Albe.
Fără această legislație, aprobată joi de Senatul, majoritar democrat, și miercuri de Camera Reprezentanților, majoritar republicană, țara risca să intre în incapacitate de plată a datoriilor sale încă de luni, 5 iunie.
„Nimic nu ar fi putut fi mai iresponsabil, nimic nu ar fi putut fi mai catastrofal”, a declarat președintele american într-un discurs solemn din Biroul Oval.
„Găsirea unui consens dincolo de liniile de partid este dificilă. Unitatea este dificilă. Dar nu trebuie să încetăm niciodată să încercăm”, a adăugat el, repetând mesajul de reconciliere care a marcat începutul mandatului său și care este acum cuvântul de ordine al campaniei sale pentru 2024. Pentru că miza acestei confruntări financiare a fost, de asemenea, foarte politică.
În calitate de candidat la realegere, Joe Biden știe că primul său handicap este vârsta sa, 80 de ani.
El speră, fără îndoială, că scandalul datoriilor, care a ținut presa și lumea politică americană în priză, îi va consolida imaginea de lider competent și rezonabil. Vineri, Joe Biden a ținut să îl „salute” pe cel mai important adversar al său pe tema datoriei, șeful republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy.
Pentru McCarthy, a fost vorba de a-și consolida autoritatea asupra unui grup parlamentar eterogen, de la conservatori moderați la susținători vocali ai fostului președinte Donald Trump.
Candidat și el la alegerile prezidențiale din 2024, miliardarul republican ceruse o linie dură în negocierile cu Casa Albă.
În cele din urmă, fiecare tabără își revendică mai mult sau mai puțin victoria. Republicanii sunt încântați că au obținut o înghețare a unor cheltuieli, în timp ce democrații sunt mulțumiți că au păstrat cea mai mare parte a prestațiilor sociale și a investițiilor majore. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: